lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kauan odotettuja shelttivauvoja

Pitkä odotus on päättynyt! Fannyn pennut syntyivät eilen, 20.7.2012. Pentueessa on kaksi urosta ja kaksi narttua, kaikki trikkejä, joilla melko vähän tan-väriä.

Fannyn synnytys käynnistyi perjantaiaamuna. Se rupesi työntämään klo 11 jälkeen aamupäivällä. Pari tuntia yritti ja yritti, mutta tuli vain vettä. Soitin klinikalle ja lähdimme sinne tutkittavaksi. Eläinlääkäri sai tunnustelemalla selville, että pentu oli tulossa häntä edellä, sillä oli takajalat tiukasti mahan alla ja peppua yritti työntää ulos. Eihän se sieltä mihinkään tullut, tämä ensimmäinen kun oli vielä pentueen isoin pentu. Fanny oli kovin kivulias ja kiljui kun lääkäri tutki sitä. Päätimme, että Fanny leikataan. Lääkäri rupesi heti leikkaamaan hoitajien avustustamana ja minä jäin odottelemaan ja toivomaan, että kaikki menisin hyvin.

Kohta tuli hoitaja kertomaan, että neljä elossa olevaa pentua on syntynyt. Ultran mukaanhan pentuja piti olla kolme, joten saimme vielä yhden "kaupanpäällisen"! :) Kyllä oli helpotus ja suuri ilo, kun pennut olivat kaikki virkeitä ja niitä oli noinkin hyvä määrä.

Fannylta poistettiin kohtu samalla kertaa. Päätimme Susannen (Fannyn sijoituskodin) kanssa, että toista kertaa emme Fannya pennuta. Sen astutus oli vaikea, kantoaikana oli kohtutulehdus ja nyt synnytys oli näin vaikea. Lonkkakuvauksen yhteydessähän oli jo aiemmin eläinlääkäri kiinnittänyt huomiota siihen, että sen lantio oli vino, joten yksi syy synnytyksen ongelmiin saattoi olla ahtaus lantiossa.

Onneksi Fanny kuitenkin heräili melko pian ja alkoi aika nopeasti hoitaa pentujaan. Fanny tuntuu olevan erinomainen emä. Pikkuisilla on paino lähtenyt nousemaan ja ovat varsin tyytyväisiä pulleroita. Toivotaan nyt ettei tulisi vastoinkäymisiä niiden kanssa enempää!

Pentujen syntymäpainot:

1. narttu (kokokaulus) 255 g
2. uros (vasen kaulus) 230 g
3. uros (kokokaulus) 217 g
4. narttu (pilkku niskassa) 163 g

Varsin hyvän kokoista porukkaa siis ovat :) Hoitaja klinikalla varoitteli, että yksi pennuista on muita pienempi, mutta eihän tuo 163-grammainen ole ollenkaan liian pieni, varsinkin kun on niin topakka ja pippurinen pikkumusta! Ja silläkin jo ensimmäisenä yönä nousi paino 10 g.

Kyllä vaan täytyy taas iso kiitos antaa Iisalmen eläinklinikalle, jossa saa aina niin hyvää hoitoa! Nytkin kesälomien aikana oli asiantunteva nuori lääkäri leikkaamassa ja vaikuttaisi, että kaikki meni hyvin. Toivottavasti Fanny nyt toipuu hyvin eikä tule mitään ongelmia.

Kiitos myös Susannelle ja Sofialle kun olitte mukana pentujen elämän ensihetkillä!

Luultavasti pentueen toinen urospentu on vapaana. Jos pennuista yhtään lupaavia tulee, niin ehdottomasti haluan niille aktiiviset kodit. Toinen tytöistä varmaankin sijoitetaan. Toinen tyttö on alustavasti varattu.

Me nautimme nyt näistä pienistä ihanuuksista <3 Ihanaa kun on taas pentuja talossa!

Lumikin on astutettu Murrella, ja jos sille pentuja tulee, niin ne syntyvät samalla viikolla kuin Fannyn pennut ovat luovutusikäisiä eli syyskuun alussa. Elämme varsin onnellisia ja jännittäviä aikoja siis täällä "Pentueentiellä" ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti