maanantai 3. syyskuuta 2012

Lumin pennut syntyivät


Lumi sai eilen 2.9.2012 kaksi trikkivauvaa. Pojan syntymäpaino oli 218 g ja tytön 112 g. Pentueessa oli myös kolmas todella pieni pentu, joka painoi vain 60 g ja kuoli heti. Synnytys oli muutenkin hieman dramaattinen. Lumi alkoi työntää klo 12.40. Reiluun tuntiin ei tapahtunut mitään, kunnes sitten vähän ennen kahta huomasin, että näkyy jotain mikä muistuttaa pennun häntää. Häntähän se olikin, pieni valkoinen pää sen varmisti. Kun Lumi ponnisti, sain pennun jalat vedettyä esiin ja sen jälkeen koko pentu syntyi. Onneksi tällä sentään oli ne jalat tulossa seuraavana eivätkä olleet mahan alla niin kuin Fannyn synnytyksessä ensimmäisellä pennulla oli.

Lumin pennuista ekana syntyi isoin pentu. Lumi hoiteli hienosti sitä. Sitten odottelimme taas jonkin aikaa eikä Lumi edes juurikaan ponnistanut. Yhtäkkiä se sitten nousi seisomaan ja katsoin mitä se tekee, näytti kuin se olisi syönyt istukkaa. Ja niinhän se söikin, mutta siinä samassa mytyssä oli myös pikkuruinen pentu. Otin sen käteen ja annoin Lumin nuolla. Pentu aukoi muutaman kerran suutaan, mutta muuten siinä ei juuri elon merkkejä ollut. Se oli trikkiuros. Samalla kun Lumi nuoli sitä, huomasin, että Lumin takapäässä oli toinenkin pentu! Sillä oli leveä valkoinen kaulus ja sekin oli pieni, mutta kuitenkin vähän isompi ja liikkui. Nämä kaksi pikkuista siis melkein omia aikojaan tipahtivat maailmaan.

Siinäpä se synnytys sitten oli. Keskityimme tyttöpennun virkistämiseen ja rupesin auttamaan sitä syömään. Poika oli heti hanakasti tissillä ja tyttökin kyllä söi, mutta ei yhtä pontevasti.

Ensimmäisenä yönä heräilin vähän väliä laittamaan pikkutyttöä tissille. Aamuun mennessä sen paino oli noussut 120 grammaan, poika painoi jo 250 g. Illalla tyttö painoi 132 g ja poika 270 g. Ainakin Lumin maito on paksua ja kermaista, että jos jollain pitäisi kasvaa niin sillä! Toivottavasti pienelläkin nyt on elämisen edellytyksiä ja se alkaa kasvaa.


Lumin ja Murren lapset 1 vrk <3 nbsp="nbsp" td="td">

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti