torstai 6. marraskuuta 2014

Jelisan shelttien uutisia

Hei taas pitkästä aikaa!

Blogin päivittäminen on ollut kovin hiljaista, mutta tässä tiivistettynä viimeisimmät kuulumiset.

Louna astutettiin kesällä uroksella Marvitholl Amour Secret, mutta astutusajankohta oli niin myöhään, että Louna ei tullut kantavaksi. Yritämme uudestaan seuraavasta juoksusta joulun tienoilla. Louna muutti lokakuun alussa kaupunkikoiraksi siskoni luokse Joensuuhun. Kaverinaan sillä on Helmin lapsenlapsi Sinna. Louna teki sellaisen tempun, että otti hengiltä kaksi kanaa. Siinä vaiheessa minulla ei enää kärsivällisyyttä riittänyt... enkä halunnut vaarantaa enempää kanojen elämää pihapiirissämme. Louna on nyt sitten sijoituksessa Ulpulla ja Samilla.

Myös Netalle odotellaan juoksuja ihan lähiaikoina. Urosvalintaa vielä mietin, mutta merle sen täytyy olla! :)

Meillä on nautittu ihanasta pikku merlevauvasta! Murrelle syntyi 2.9.2014 seitsemän merlepentua Tuulirinteen kenneliin (emä Tuulirinteen Viehkeä Maisa, jonka emä on kasvattini Jelisan Ihana Iida, Mandin pentu), ja yksi kolmesta narttupennusta muutti meille. Kaikki pennut olivat silmätarkastuksessa CEA-vapaita (kuten Murren aiemmissakin pentueissa 2 + 2 pentua), mutta yhdellä pennulla oli sama epäily kuin Ninjalla pentutarkastuksessa, kuoppa näköhermon päässä. Se voi johtua merlen sinisestä pigmentistä. Näin oli ainakin Ninjalla. Sillähän ei todettu aikuistarkastuksessa CEA:ta.


Meidän perheeseemme siis saapui pikkuneiti nimeltä Tuulirinteen Helmiina Hestia. Kutsumanimeksi pennulle tuli Hali. Pentu kotiutui tosi nopeasti. Hali on todella touhukas ja energinen, melkoinen termiittikin välillä, reipas pikkukoira, joka tykkää kovasti olla myös sylissä ja nukkua kainalossa. Se roikkuu leluissa ihan samalla tavalla kuin isänsä pentuna. Joka paikkaan se työntää kuononsa ja tutkii kaikkea.

Vaikka pentuaika on työlästä, olen kyllä nauttinut tästä! Niin hartaasti me merlepentua odotettiin, että olemme kyllä tosi onnellisia Halista. Toivottavasti siitä kasvaa kelpo shelttityttö: riittävän kokoinen, kun on nyt vähän alarajalla. Ja eihän näiden shelttipentujen kanssa koskaan tiedä, mitä tulee, mutta onpahan tässä nyt ainakin jännittämistä. Ihana, kaunis ja suloinen tämä on joka tapauksessa! :)

Hali 8 vk 

Hali 9 vk 

1 kommentti:

  1. Voi miten kaunis. Minä haaveilen merle sheltistä.
    Meillä oli aikoinaan pk collie trecolor, Nelly. Valitettavasti jouduttiin lopettamaan kasvainepäilyn takia. Alkoi olemaan aggressiivinen lapsia ja muita koiria kohtaan :(

    VastaaPoista